4.91 stjerner
Forskjellen mellom 7- og 13-pins tilhengertilkoblinger

Forskjellen mellom 7- og 13-pins tilhengertilkoblinger

Innlegget ble publisert Lørdag 11/11/2023 20:31 av BookATrailer.no

Når du skal leie en tilhenger, er det viktig å forstå forskjellen mellom de to vanligste typene av tilhengertilkoblinger: 7-pins og 13-pins. Denne artikkelen gir en detaljert oversikt over forskjellene mellom disse tilkoblingene og hvordan du kan bruke din bil med tilhengere som har 13-pins tilkobling, som er standard hos BookATrailer.

7-pin vs. 13-pin tilhengertilkobling

Den primære forskjellen mellom 7-pins og 13-pins tilkoblinger ligger i antall funksjoner de støtter. En 7-pins tilkobling, som er vanlig på eldre kjøretøy, støtter grunnleggende funksjoner som bremselys, blinklys, og posisjonslys. På den andre siden, tilbyr en 13-pins tilkobling, som oftere finnes på nyere kjøretøy, ekstra funksjoner som baklys, tåkelys, og lading av tilhengerens interne batteri hvis tilhengeren er utstyrt med dette.

Overgang fra 7-pins til 13-pins

Hos BookATrailer, benytter vi oss av 13-pins tilkoblinger for alle våre tilhengere for å sikre optimal funksjonalitet og sikkerhet. Dersom kjøretøyet ditt har en 7-pins tilkobling, kan du enkelt bruke en adapter for å koble til våre tilhengere. En slik adapter kan kjøpes hos Biltema. Denne adapteren gjør det mulig å koble tilhengeren til bilen din, samtidig som den sikrer at alle sikkerhetsfunksjoner ivaretas.

Hvorfor bruker vi 13-pins tilhengertilkoblinger?

13-pins tilkoblinger tilbyr en mer omfattende og sikrere tilkobling. Med flere pins, er det mulig å inkludere flere sikkerhetsfunksjoner og sørge for at alle tilhengerens lys fungerer korrekt. Dette er spesielt viktig i vanskelige kjøreforhold, som tett tåke eller under nattkjøring.

BookATrailer: Døgnåpent og selvbetjent

Hos BookATrailer tilbyr vi et bredt utvalg av grindhengere og biltransportere, alle med 13-pins tilkobling for din sikkerhet og bekvemmelighet. Våre lokasjoner i Stavanger, Sandnes, og Kristiansand gjør det enkelt for deg å finne den perfekte tilhengeren for dine behov.

« Gå tilbake til artikkeloversikten