4.91  stjerner
Priser for tilhengerutleie (2023): BookATrailer vs. Freetrailer, Shell, og Circle K

Priser for tilhengerutleie (2023): BookATrailer vs. Freetrailer, Shell, og Circle K

Innlegget ble publisert Mandag 13/11/2023 14:05 av BookATrailer.no

BookATrailer gjennomfører årlig en pris- og tjenesteanalyse for å sammenligne oss selv med våre lokale konkurrenter. Årets prisanalyse er basert på priser i Stavanger-området fra våre ledende konkurrenter. Når vi skal sette prisen for leie av tilhenger hos oss, ser vi alltid på det lokale markedet, for å sikre at våre tilhengere er de billigste å leie. Pris- og tjenesteanalysen for 2023 sammenligner pris- og tjenestetilbudet til BookATrailer, Freetrailer, Shell / Leiehengeren.no, og Circle K.

Vår årlige pris- og tjenesteanalyse er vårt viktigste verktøy for å identifisere hvordan vi skal jobbe de neste årene for å skape den enkleste og rimeligste tjenesten for våre kunder.

Slik har vi analysert prisene

Prisene er hentet inn den 12. november 2023 fra hver enkelt av leverandørenes nettsider. Det er forskjellige egenskaper på skaphengerne som f.eks. BookATrailer leier ut, og de som Circle K leier ut. Her har vi derfor alltid valgt den billigste modellen våre konkurrenter tilbyr.

Prisen er satt basert på et leieforhold på 24 timer og inkluderer eventuelle tilleggsgebyrer som forsikring og bestillingsavgifter, når de er påkrevd eller forhåndsvalgt i kassen. For å sikre mest mulig objektive vurderinger har vi alltid latt konkurrentenes prising få en fordelaktig vurdering ved tvilstilfeller.

Vi har også sterk konkurranse fra privatpersoner som leier ut tilhengere igjennom tjenester som Hygglo og Finn.no. Dette er et marked som vi verken kan eller vil konkurrere mot. Bedrifter som driver utleie må betale skatt og mva for all tilhengerutleie, det gir oss ikke mulighet til å konkurrere på pris mot dette markedet.

Slik har vi analysert tjenesten

Vi kommer tilbake med et dypdykk av tjenesteanalysen vår på nyåret. Foreløpig ser vi at BookATrailers selvbetjente løsning for leie av tilhengere er et kraftig konkurransefortrinn for oss. Dette ser vi også i våre andre lokalmarkeder i Agder og Rogaland, hvor vi er den eneste norske aktøren som leverer en tilsvarende tjeneste.

Et av BookATrailers fremste salgsargumenter er vår døgnåpne og selvbetjente løsning for tilhengerutleie. Det vil det være i 2024 også, men vi har identifisert igjennom vår tjenesteanalyse enkelte forbedringsområder som vi vil jobbe med i 2024.

En av fordelene vi har identifisert hos en av våre konkurrenter, Leiehengeren.no, er at de tilbyr muligheten for å leie tilhenger en vei. Dette er et tilbud som for mange vil ha stor betydning for sitt valg av leverandør. Vi har ikke mulighet til å tilby denne tjenesten i dag, men det vil være et fokusområde for oss i årene som kommer.

Prisene

Pris er den viktigste faktoren utover tilgjengelighet og enkelthet ved leie av tilhenger. Derfor er BookATrailer svært opptatt av å ha konkurransedyktige betingelser for våre kunder. Analysen vår av konkurrentenes priser for tilhengerutleie er derfor et viktig verktøy for oss når vi skal jobbe med nye priser for 2024.

Vår fremste konkurrent, danske FreeTrailer markedsfører seg med at de leier ut tilhengere gratis. Vi reagerer på denne påstanden og mener helt klart at det er villedende markedsføring. Det er riktig at de ikke tar betalt de tre første timene for leie, så lenge du ikke forhåndsbestiller tilhengeren og bestiller i øyeblikket du har behov for den. De tar også betalt for forsikring, uavhengig av varigheten på leieforholdet.

BookATrailer priser:

Leie skaphenger 24 timer: 597 kr (Billigst!)
Leie bilfrakter 24 timer: 1.097 kr (Billigst!)
Leie grindhenger / varehenger 24 timer: 497 kr (Billigst!)
Prisene inkluderer bookingavgift på 98 kr som legges til i kassen.

Freetrailer priser:

Leie skaphenger 24 timer: 682 kr
Leie bilfrakter 24 timer: Tilbys ikke
Leie grindhenger / varehenger 24 timer: 682 kr (Varehenger)
Prisene inkluderer forsikring og bestillingsavgift som legges til i kassen.

Shell / Leiehengeren.no priser:

Leie skaphenger 24 timer: 600 kr
Leie bilfrakter 24 timer: Tilbys ikke
Leie grindhenger / varehenger 24 timer: 600 kr
Prisene inkluderer bookingavgift på 98 kr som legges til i kassen.

Circle K priser:

Leie skaphenger 24 timer: 950 kr (Dyrest!)
Leie bilfrakter 24 timer: 1.150 kr (Dyrest!)
Leie grindhenger / varehenger 24 timer: 890 kr (Dyrest!)
Prisene inkluderer forsikring som legges til i kassen.

Konklusjon

Vi ser at BookATrailer er den klart rimeligste løsningen for tilhengerutleie i Stavanger i 2023. Vår klart dyreste konkurrent på leie av tilhengere er Circle K som i snitt er 35% dyrere enn BookATrailer.

For 2024 er planen å ikke justere prisene våre i nevneverdig grad, verken opp eller ned. Vi tror at prisnivået som tjenesten nå tilbys på er et fornuftig nivå som gir grunnlag for god kundetilfredshet.

« Gå tilbake til artikkeloversikten