4.91  stjerner
Slik sikrer du kjøretøy på en bilfrakter

Slik sikrer du kjøretøy på en bilfrakter

Innlegget ble publisert Fredag 24/11/2023 19:18 av BookATrailer.no

Transport av biler på bilfraktere krever nøye overveielse av sikkerhet og stabilitet. Uansett om det er for langdistansetransport eller kortere reiser, er riktig lastsikring avgjørende for å forhindre skader på kjøretøyene og for din og andres trafikksikkerhet. Dersom du leier en biltralle fra BookATrailer er du påkrevd å følge anvisningene fra denne artikkelen.

Grunnleggende prinsipper for lastsikring

Det er noen grunnleggende prinsipper for lastsikring som kommer til sin rett når du skal transportere en bil eller annet kjøretøy på en bilfrakter. Et av de viktigste prinsippene er hvor stor kraft lastestroppene skal tåle i de ulike retningene (fremover, bakover og til siden). Hovedregelen er at lasten skal være sikret 100% fremover og bakover, og 50% til sidene. Det betyr at ved lasting av f.eks. en bil på 2 tonn, må du ha lastestropper som er egnet for minimum 2 tonn.

Plassering av kjøretøyet på bilfrakteren

Når du kjører eller vinsjer kjøretøyet opp på biltrallen må du ta høyde for tyngdepunktet på hengeren blir. En bil med tyngdepunktet sitt fremme (motoren), bør kjøres på tilhengeren i fartsretningen. Dette er fordi det da blir tilstrekkelig med trykk mot kulen på trekkbilen. Dersom du er usikker på hvilken av akslingene som er tyngst, kan du sjekke det hos Statens Vegvesen.

Bruk av hjulsurringer

Hjulsurringer er en populær metode for å sikre biler på bilfraktere. De er spesielt designet for å holde kjøretøyene på plass ved å låse hjulene ved hjelp av spesialiserte lastestropper. De kan kjøpes hos forhandlere som NettoTrailer.no.

Plassering: Plasser surringer rundt hvert hjul. Sørg for at de er jevnt fordelt for å opprettholde balansen.

Stramming: Stram surringene forsiktig for å unngå skade på hjulene. De skal være stramme nok til å holde bilen på plass, men ikke så stramt at de skader dekk eller felger.

Inspeksjon: Sjekk regelmessig at surringene holder seg stramme, spesielt i begynnelsen av reisen.

Bruk av lastestropper

Lastestropper tilbyr en annen måte å sikre biler på. De er ofte brukt i kombinasjon med hjulsurringer for ekstra sikkerhet.

Festepunkter: Finn egnete festepunkter på både bilen og bilfrakteren. Disse bør være solide deler av kjøretøyets struktur, som for eksempel rammen eller gjennom åpne felger.

Fordeling: Fordel stroppene jevnt over bilen for å distribuere vekten og holde bilen stabil. Det er viktig at du sikrer kjøretøyet i alle fartsretningene.

Stramming og kontroll: Stram stroppene godt, og sjekk regelmessig at de ikke har løsnet under transport.

Kombinasjonen av hjulsurringer og lastestropper gir en robust løsning for lastesikring av biler på bilfraktere. Det er viktig å alltid følge produsentens instruksjoner og sjekke at alt utstyr er i god stand før bruk. Riktig lastesikring er avgjørende for sikkerheten til både transportøren, kjøretøyene, og andre trafikanter.

« Gå tilbake til artikkeloversikten