4.91 stjerner
Slik vasker du tilhengeren din riktig

Slik vasker du tilhengeren din riktig

Innlegget ble publisert Onsdag 12/06/2024 12:50 av BookATrailer.no

Å holde tilhengeren ren er viktig for både utseendet og funksjonaliteten. Regelmessig vask forhindrer rust og forlenger levetiden til tilhengeren. I denne artikkelen gir vi deg en enkel guide til hvordan du kan vaske tilhengeren din riktig.

Forberedelser

Før du begynner å vaske tilhengeren, trenger du å samle alt utstyret du vil trenge:

 • En høytrykksspyler eller hageslange med god vanntrykk
 • Bilshampo eller annet mildt rengjøringsmiddel
 • En stor svamp eller vaskehanske
 • Bøtte
 • Børste for hjul og chassis
 • Mikrofiberkluter for tørking

Steg-for-steg guide til vask av tilhengeren

 1. Fjern grov skitt og smuss Start med å spyle tilhengeren grundig med vann for å fjerne løst smuss og skitt. En høytrykksspyler er spesielt effektiv for å komme til i hjørner og kriker hvor skitt lett samler seg. Dersom tilhengeren er tilgriset av organisk skitt som f.eks. jord, sand eller annet naturlig skitt, anbefaler vi at du påfører en god avfetting før du går på med avskylling.

 2. Påfør rengjøringsmiddel Bland bilshampo eller et annet mildt rengjøringsmiddel i en bøtte med vann, og bruk en stor svamp eller vaskehanske til å påføre såpen på tilhengeren. Vær nøye med å dekke alle flater, inkludert hjulene og undersiden. Dersom du har en skumkanon, kan du også påføre såpen med denne for å dekke hele tilhengeren.

 3. Skrubb godt Bruk en børste for å skrubbe hjulene og understell der skitt ofte samler seg. Vær forsiktig så du ikke skader overflaten med for harde børster. La rengjøringsmiddelet virke i noen minutter for å løse opp vanskelig smuss.

 4. Skyll grundig Skyll tilhengeren grundig med rent vann, enten med en hageslange eller høytrykksspyler. Sørg for at alt såpevann er fjernet for å unngå flekker og skjolder.

 5. Tørk tilhengeren Bruk mikrofiberkluter til å tørke av tilhengeren etter skylling. Dette forhindrer vannflekker og hjelper til med å holde tilhengeren skinnende ren. Tørk også hjulene godt for å forhindre rustdannelse.

 6. Kontroller og smør bevegelige deler Etter vask er det lurt å inspisere tilhengeren for eventuelle skader eller slitasje. Smør bevegelige deler som hengsler, drag og låser for å holde dem i god stand og sikre at de fungerer som de skal.

Vedlikeholdsrutiner

For å holde tilhengeren i best mulig stand bør du vaske den jevnlig, spesielt etter bruk i gjørmete eller salte forhold. Et godt vedlikehold bidrar til å forhindre rust og andre skader som kan oppstå over tid.

Ved å følge disse enkle stegene kan du sørge for at tilhengeren din alltid ser bra ut og fungerer optimalt. En ren tilhenger er ikke bare penere, men også mer pålitelig og trygg i bruk.

Hold tilhengeren din i topp stand med regelmessig vask og vedlikehold, og nyt mange år med problemfri bruk.

For flere tips og råd om vedlikehold av tilhengere, besøk bloggen vår.

« Gå tilbake til artikkeloversikten