4.91  stjerner
Slik tester du tilhengerlys

Slik tester du tilhengerlys

Innlegget ble publisert Torsdag 23/11/2023 21:00 av BookATrailer.no

Når du kjører med en tilhenger, enten du har leid en tilhenger eller det er din egen, er det viktig å sørge for at lysene fungerer riktig. God belysning er ikke bare viktig for din egen sikkerhet, men også for sikkerheten til andre trafikanter. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvordan du kan enkelt teste lysene på tilhengeren din for å sikre at de fungerer som de skal.

Hva du trenger:

Før du starter testingen, må du ha følgende utstyr klart:

 1. Tilhengeren din: Selvfølgelig må du ha tilhengeren tilgjengelig for testing.

 2. Trekkbil: Du trenger også trekkbilen din, da du må koble tilhengeren til den for testing.

 3. En hjelper: Det kan være nyttig å ha en annen person med deg for å observere lysene mens du betjener dem.

 4. Testverktøy: Du kan også bruke en testpære eller en spesiell tilhengertester for å forenkle prosessen.

Fremgangsmåte:

 1. Forbered tilhengeren: Start med å koble tilhengeren til trekkbilen din. Sørg for at koplingen er sikker og stabil.

 2. Koble til strøm: Slå på tenningen i trekkbilen for å aktivere tilhengerens lys. Dette gir strøm til tilhengerens lyskretser.

 3. En etter en: Gå gjennom hver lysfunksjon på tilhengeren en etter en. Dette inkluderer vanligvis:

  • Blinklys: Be hjelperen din om å aktivere blinklysene på trekkbilen mens du observerer tilhengerens blinklys. Sjekk om begge sidene blinker riktig og synkronisert.

  • Bremselys: Be hjelperen din om å tråkke på bremsene i trekkbilen mens du ser på tilhengerens bremselys. De skal lyse opp umiddelbart og være klare og synlige.

  • Baklys: Slå på kjørelysene i trekkbilen og kontroller tilhengerens baklys. De skal lyse jevnt og klart.

  • Skiltlys: Kontroller også om skiltlyset på tilhengeren fungerer som det skal.

 4. Hvis noe ikke fungerer: Hvis du oppdager at noen av lysene på tilhengeren ikke fungerer som de skal, må du bytte ut pærene eller fikse ledningsforbindelsen. Dette er viktig for å sikre at du er synlig for andre trafikanter, spesielt om natten eller i dårlige værforhold.

 5. Sjekk tilhengerens jording: En annen viktig ting å sjekke er tilhengerens jording. Dårlig jording kan føre til problemer med lysene. Sørg for at tilhengeren er ordentlig jordet til trekkbilen.

 6. Regelmessig vedlikehold: For å unngå lysproblemer i fremtiden, bør du utføre regelmessig vedlikehold av tilhengerens lys. Sjekk lyspærene, rengjør kontaktene og sørge for at alt er i god stand.

Å teste lysene på tilhengeren din er en viktig del av vedlikeholdet for å sikre sikkerheten din og andres på veien. Følg denne enkle guiden regelmessig, og du vil kunne kjøre trygt med en godt synlig tilhenger.

« Gå tilbake til artikkeloversikten