4.91 stjerner

Tilhengerkalkulator

Å kjøre med en tilhenger kan være en kompleks oppgave, spesielt når det kommer til å forstå reglene som gjelder for de forskjellige førerkortklassene. Men med BookATrailer.no sin tilhengerkalkulator, kan du enkelt navigere gjennom disse reglene og sikre at du kjører lovlig og sikkert.

Med tilhengerkalkulatoren kan du beregne vektgrenser for din spesifikke kombinasjon av bil og tilhenger, uavhengig av om du har førerkort klasse B, B96, eller BE. Denne kalkulatoren er et uunnværlig verktøy for alle som planlegger å kjøre med en tilhenger, enten det er for jobb, fritid, eller flytting.

Men la oss ta en nærmere titt på reglene for tilhengerkjøring basert på førerkortklassen din:

Førerkort klasse B


Med førerkort klasse B kan du kjøre en bil med en tillatt totalvekt på inntil 3,5 tonn. Når det gjelder tilhenger, kan du trekke en lett tilhenger med en tillatt totalvekt på inntil 750 kg. Hvis du ønsker å trekke en tyngre tilhenger, må bilens og tilhengerens samlede tillatte totalvekt ikke overstige 3,5 tonn. Tilhengerkalkulatoren er her for å hjelpe deg med å beregne disse vektgrensene, og sikre at du overholder reglene for tilhengerkjøring.

Førerkort klasse B96


Førerkort klasse B96 lar deg kjøre en bil med en tillatt totalvekt på inntil 3,5 tonn og en tilhenger med en tillatt totalvekt på over 750 kg, så lenge bilens og tilhengerens samlede tillatte totalvekt ikke overstiger 4,25 tonn. Dette er en utvidelse av klasse B og krever et tilleggsbevis, men ikke en ekstra førerprøve. Igjen, tilhengerkalkulatoren kan være svært nyttig for å holde styr på disse vektgrensene.

Førerkort klasse BE


Hvis du har førerkort klasse BE, kan du kjøre en bil med en tillatt totalvekt på inntil 3,5 tonn og en tilhenger med en tillatt totalvekt som er lik eller større enn bilens egenvekt, så lenge bilens og tilhengerens samlede tillatte totalvekt ikke overstiger 7 tonn. Dette er den mest omfattende klassen for tilhengerkjøring, og den krever både en teoretisk og en praktisk prøve. Tilhengerkalkulatoren er et uvurderlig hjelpemiddel for å sørge for at du holder deg innenfor disse grensene.

Uansett hvilken førerkortklasse du har, vil tilhengerkalkulatoren være en viktig ressurs for å forstå og overholde reglene for tilhengerkjøring. Den gir deg klarhet i et komplekst område og hjelper deg med å være en ansvarlig og lovlydig sjåfør.

Bilde av førerkort


Men førerkortklasser og vektgrenser er bare en del av bildet. Det er også viktig å forstå de forskjellige typene tilhengere og hvordan de påvirker kjøringen din. For eksempel, en åpen tilhenger kan være ideell for å transportere store gjenstander, mens en lukket tilhenger kan være bedre egnet for å beskytte lasten mot været. Båthengere, på den annen side, er spesielt designet for å transportere båter og har spesielle regler knyttet til dem. Du kan lese mer om de forskjellige typene tilhengere og deres spesifikke regler her.

Uansett hvilken type tilhenger du planlegger å bruke, kan tilhengerkalkulatoren hjelpe deg med å bestemme om du kan trekke den lovlig og sikkert. Den tar hensyn til både bilens og tilhengerens vekt, samt førerkortklassen din, for å gi deg en nøyaktig og pålitelig vurdering.

I tillegg til å bruke tilhengerkalkulatoren, er det viktig å være kjent med de generelle reglene for tilhengerkjøring. Disse reglene kan variere fra land til land, men de inkluderer vanligvis krav til blant annet lys, bremser, og speil. For mer informasjon om generelle regler for tilhengerkjøring, kan du besøke Statens Vegvesen.

Så neste gang du planlegger å kjøre med en tilhenger, husk å bruke tilhengerkalkulatoren. Den er her for å gjøre tilhengerkjøringen enklere, sikrere og mer forståelig. Og hvis du har spørsmål eller trenger mer informasjon, ikke nøl med å kontakte oss. Vi er her for å hjelpe deg med alle dine behov for tilhengerkjøring.

Leie en tilhenger?


Hos BookATrailer kan du leie et stort utvalg av tilhengere i hele Norge. Bruk tilhengerkalkulatoren til å sjekke om du kan kjøre med en skaphenger i ditt område.