4.91  stjerner
Koblingsskjema for 7-pins tilhengerkontakt

Koblingsskjema for 7-pins tilhengerkontakt

Innlegget ble publisert Fredag 08/12/2023 13:52 av BookATrailer.no

Å koble til en tilhengerkontakt riktig er avgjørende for sikkerheten på veien. I denne artikkelen vil vi grundig gjennomgå koblingsskjemaet for en 7-pins tilhengerkontakt, som er en standard tilkoblingstype for mange elde tilhengere. Nyere kjøretøy kan ikke benytte seg av 7-pins tilkoblinger, det kan derfor være nyttig å vurdere å bytte til 13-pins tilkobling. Du kan lese om forskjellen mellom 7- og 13-pins tilhengertilkoblinger.

Grunnleggende om 7-pins tilhengerkontakter

En 7-pins tilhengerkontakt er designet for å koble tilhengerens bremser, lys og signaler til kjøretøyet. Denne typen kontakt er mest brukt for eldre tilhengere og kjøretøy i Europa og er essensiell for å sikre at tilhengeren er synlig og fungerer som den skal under kjøring.

De ulike koblingene

Koblingsskjemaet for en 7-pins tilhengerkontakt er som følger:

Koblingsskjema for 7-pins tilhengerkontakt

  • Pin 1 - Venstre blinklys (Gul)
  • Pin 2 - Tåkelys bak (Blå)
  • Pin 3 - Jord (Hvit)
  • Pin 4 - Høyre blinklys (Grønn)
  • Pin 5 - Høyre markeringslys (Brun)
  • Pin 6 - Bremselys (Rød)
  • Pin 7 - Venstre markeringslys (Svart)

Det er viktig å merke seg at hver fargekode representerer en spesifikk funksjon, og riktig tilkobling er avgjørende for sikker drift. Dersom du skal koble et kontaktpunkt er det viktig å tenke på at det blir en speilvendt kobling.

Sikkerhetsaspekter ved kobling

Når du kobler en ny tilhengerkontakt, er det viktig å sørge for at alle lys og signaler fungerer korrekt. Dette inkluderer å sjekke at blinklys, bremselys, og markeringslys fungerer som de skal. En feil i koblingen kan føre til farlige situasjoner på veien.

Vedlikehold og feilsøking

Regelmessig vedlikehold av tilhengerkontakten er viktig. Rengjør kontakten jevnlig for å unngå korrosjon og sikre god kontakt. Vi anbefaler at du benytter kontaktrens / elektronikkrengjøring, spesielt om du opplever dårlig tilkobling / overføringsevne. Hvis lys eller signaler ikke fungerer som de skal, sjekk først koblingsskjemaet for eventuelle feilkoblinger.

Å forstå og riktig implementere koblingsskjemaet for en 7-pins tilhengerkontakt er en viktig del av å kjøre trygt med tilhenger. Husk å alltid sjekke at alt fungerer som det skal før du legger ut på veien. For mer informasjon om trygg tilhengerbruk og for å leie tilhengere på en enkel og sikker måte, besøk vår guide om hvordan BookATrailer fungerer og vår artikkelside for flere nyttige tips.

« Gå tilbake til artikkeloversikten